Tale af prismodtager Overlæge Per Ovesen og

Professor Peter Damm

 

Overlæge Per Ovesen og Professor Peter Damm og deres respektive team takkede for prisen.

Professor Peter Damm: Jeg vil bruge prisen til at udvikle vores forebyggende arbejde med sukkersyge gravide. Jeg vil sammen med personalegruppen tage på et internatophold i Center for Gravide, for at forbedre vores måde at arbejde på. Vi havde ikke haft muligheden for at lave et sådant internat, hvis ikke vi havde fået prisen. Jeg er overbevist om, at vores internat vil få stor betydning både internt i centret, men ikke mindst for de gravide med diabetes.

Overlæge Per Ovesen. Jeg vil arrangere et seminar i foråret 2012 for diabetes teamet, hvor vi vil gennemgå vores procedurer, for at optimere vores kontrol og behandling. Det er hensigten, at vi vil invitere en eller to eksterne ”eksperter” til at fortælle om nyt indenfor diabetes.” Per Ovesen, Skejby.


Brugertale Louise

 

Brugeren hedder Louise, er 27 år og venter sit første barn.

Hun fortæller, at det  kom som et chok for hende, at lægen efter en urinprøve fortalte at hun havde diabetes.

Hun blev indlagt et døgn på afdelingen for diabetikere på Rigshospitalet for at lære alt det nye med blodsukkermåling og at hun blev sluset ind i et program med masser af kontroller.

I begyndelsen var  hun helt overvældet af at lægge sin livsstil om.

Hun fortæller at det pludselig tog meget lang tid for hede at handle, for nu begyndte hun at se på varedeklarationerne og det  synes hun var en stor jungle.

Det generede hende at hun ikke bare kunne spise løs af sunde ting som meloner og vindruer af hensyn til blodsukkeret.

Hun understreger dog, at det også var positive sider ved at få diabetes i forbindelse med graviditeten.

Hun siger: “Jeg er blevet rigtig motiveret til at skifte kagen ud med en gulerod.”

Hun fortæller hvordan personalet hjælper  hende med at falde til ro og finde en ny hverdag og hvordan hun føler at hun får meget god hjælp til at få bugt med sit blodsukker.

Louise værdsætter specielt, at hun har en læge, som hun føler sig meget tryg med og siger at hun er meget taknemmelig for at han er der hele vejen igennem. Hun bliver meget glad for at han  ovenikøbet er med til fødslen og efter fødslen giver hende et håndtryk og siger stort til lykke.

Hun slutter med at sige at hun har oplevet at al personale har været meget omsorgsfulde .