Tale af Prismodtagere.

Uddrag af CV fra Eva Bendix og Jimmy Stæhr.

 

Eva Bendix, journalist og forfatter.

Tog på Det sociale topmøde i København 1995 initiativ til at starte græsrodsbevægelsen De Nye Bedsteforældre. Hævder at børn altid har haft brug for MANGE voksne, og at bedsteforældre aldrig har været så nødvendige for børnenes opvækst, som de er i dag.

Jimmy Stahr, redaktør

Har to børn og fem børnebørn – og især de sidste har hans store interesse. Flere af hans bøger (”Morfars Bog”, ”Farfars Bog”, ”Olivia i naturen”) er direkte henvendt til dem.

Reorganiserde i 1997 sammen med Eva Bendix  græsrodsbevægelsen ”De Nye Bedsteforældre”, der gør en indsats for at knytte generationerne sammen ved at motivere bedsteforældrene til en øget indsats – også når det gælder praktiske tiltag som skolebesøg, reklamefrie blokke i TV, og varm mad i skolerne.Pressemeddelse


ÅRETS NYTÅRSGAVE PÅ 25.000 KR FRA FONDEN "EN GOD START I LIVET"


Årets Nytårsgave 2004 på 25.000 kr gives til redaktør Jimmy Stahr og forfatter Eva Bendix.

Redaktør Jimmy Stahr og forfatter Eva Bendix tildeles prisen for at have startet bevægelsen DE NYE BEDSTEFORÆLDRE.

De to arbejder for at fremme kontakten mellem bedsteforældre og deres børnebørn og for at skabe de bedst mulige forhold for børnebørnene.

De ønsker at gøre opmærksom på de ressourcer, som findes hos bedsteforældre samt at knytte generationerne mere tæt sammen.

Bevægelsen har som forsøgsordning medvirket til at få indført varm mad i flere skoler samt været med til at få fjernet reklameblokke i forbindelse med børneudsendelser i TV.

I øjeblikket arbejder bevægelsen på at skabe kontakt til skoler for at tillbyde skolen mulighed for at trække på bedsteforældres erfaringer.

Prisen vil blive overrakt af Seminarielektor Erik Sigsgaard på Det Lille Teater, Lavendelstræde 7, København, onsdag den 7.1.2004 klokken 15.00 .